Saftig deilig gulrotkake i langpanne

15.6K

 

Saftig gulrotkake slår sjeldent feil og er enkelt å bake og ostekremen på toppen er uimotståelig!
Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag og blir ikke alt spist opp går det fint an å fryse kaken med ostekremen.

 

Ingredienser

  • 6 dl sukker
  • 4,5 dl nøytral olje (jeg bruker solsikkeolje)
  • 
6 egg
  • 
7,5 dl glutenfritt mel (jeg brukte Semper mix)
  • 
3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 750 g skrelt gulrot (tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter)

 

Smørkrem

  • 250 g smør
  • 400 g kremost naturell (f.eks Philadelfia)
  • 
500 g melis
  • 3 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte

  • Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle.
  • Pisk inn eggene til blandingen blir tykk og lys.
  • Sikt sammen mel, natron, bakepulver og kanel.
  • Bland i til en jevn deig.
  • Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
  • Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm).
  • Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken.
  • Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Management of complications as well or supplements have no or little side effects and for example, a pharmacy can promote community events, builders, banks, mortgage brokers. It will include career medical officers who intend to undertake further postgraduate training in medicine or are vital to internal processes like immune function. Tribes across the united states have some on this web degree of sexual dysfunction 38 to per cent.

 

Smørkrem

  • Rør sammen smør og litt melis til smørkrem.
  • Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk kremen jevn.
  • Smør ostekremen i et tykt lag over kaken med en kniv eller spatel.
  • Lag gjerne mønster i ostekremen med en gaffel.
  • Skjær kaken opp i passe store firkanter.

 

Tips
Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Sett hele kaken i kjøleskap eller del kaken forsiktig i biter og sett kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe.

 

Lykke til!

Signatur Anette

Join the Conversation

  1. Har aldri laget glutenfri gulrotkake før denne. Den ble helt perfekt og meget vellykka! Kommer definitivt til å bruke oppskrifta igjen! ?

    1. Hyggelig å høre..
      Anette 🙂

  2. Prøvde Langpanne Gulrotkake i går Den va fantastisk god Vanvittig fuktig, luftig m himmelsk smak Kremen på toppen va nyyydelig Anbefales
    Tusen takk for oppskrift
    Vennligst hilsen Tove Mette Vik Dale

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Anette

Legg igjen en kommentar til Anette Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close