Ingredienser
- Ca 1 kg Semper glutenfri mix
- 200 gram sukker
- 200 gram meierismør- smeltes
- 2 poser tørrgjær
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kardemomme
- 5,5 dl lunket melk
- 2 egg
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre.
- Tilsett lunket melk, smeltet smør og egg.
- Elt godt med kjøkkenmaskinen (med eltekroken eller K-vispen hvis du har Kenwood).
- Deigen skal være mye mer klissete enn vanlig bolledeig, den fastner en del når den hever så det er bedre at den er for løs enn for fast.
- Når den er sånn at du klarer å trille ut boller i hendene uten å bli veldig klissete så er den passe.
- Heves i 30 minutter.
- Ha godt med mel på benken og hell deigen ut på det. Del den i to og hvis den er veldig klissete så arbeider du inn mer av melet til den går an å jobbe med den.
- Trill forsiktig ut bollene.
- Dersom du lager skillingsboller så har du godt med mel på bordet og klemmer deigen ut til et rektangel. Strø med enten smør + kanel + sukker, eller vaniljekrem og kanel. Rull sammen og skjær opp i 3 cm brede «skiver».
- La heve i 45-60 min.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 8–10 min.
Denne oppskriften er lånt fra Ingebjørg Finnesand.
Er det litt feil rekkefølge på punktene her? Skal deigen heves i to omganger – både før og etter man triller ut bollene? 🙂
Hei! Gikk visst litt fort når jeg la ut oppskriften. Nå er den rettet. Jeg forhever og etterhever-deigen.