• Om meg
  • Kontakt meg
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Facebook
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Instagram
Glutenfrimatverden
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Glutenfrie spisesteder
  • Om meg
  • Kontakt meg

Boller – glutenfri

Del dette:

  • Skriv ut
  • Tweet

Ingredienser

  • Ca 1 kg Semper glutenfri mix
  • 200 gram sukker
  • 200 gram meierismør- smeltes
  • 2 poser tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kardemomme
  • 5,5 dl lunket melk
  • 2 egg

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre.
  • Tilsett lunket melk, smeltet smør og egg.
  • Elt godt med kjøkkenmaskinen (med eltekroken eller K-vispen hvis du har Kenwood).
  • Deigen skal være mye mer klissete enn vanlig bolledeig, den fastner en del når den hever så det er bedre at den er for løs enn for fast.
  • Når den er sånn at du klarer å trille ut boller i hendene uten å bli veldig klissete så er den passe.
  • Heves i 30 minutter.
  • Ha godt med mel på benken og hell deigen ut på det. Del den i to og hvis den er veldig klissete så arbeider du inn mer av melet til den går an å jobbe med den.
  • Trill forsiktig ut bollene.
  • Dersom du lager skillingsboller så har du godt med mel på bordet og klemmer deigen ut til et rektangel. Strø med enten smør + kanel + sukker, eller vaniljekrem og kanel. Rull sammen og skjær opp i 3 cm brede «skiver».
  • La heve i 45-60 min.
  • Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 8–10 min.
[disclaim]I denne oppskriften går det fint å ikke bruke fiberhusk og jyttemel, jyttemelet kan gjøre bakverket tørt og gir den bismaken man forbinder med glutenfritt bakverk.Fiberhusken gir også litt smak. Egget binder deigen og gir ekstra heving og god smak.[/disclaim]

 

Denne oppskriften er lånt fra Ingebjørg Finnesand.

Del dette:

  • Skriv ut
  • Tweet

2 comments

  • Fru Larsen
    3. november 2014

    Er det litt feil rekkefølge på punktene her? Skal deigen heves i to omganger – både før og etter man triller ut bollene? 🙂

    Reply
  • Anette
    5. november 2014

    Hei! Gikk visst litt fort når jeg la ut oppskriften. Nå er den rettet. Jeg forhever og etterhever-deigen.

    Reply

Legg inn en kommentar Avbryt svar

  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Facebook
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Instagram

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 5 606 andre abonnenter

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by Snurrepaperiet 2018
Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke tjenesten vår, samtykker du i bruken av slike informasjonskapsler.Ok