Chilipølsegryte er en variant over chiligryte med rent storfekjøtt.

Ingredienser

  • 600 gram  røkt kjøttpølse eller chilipølse
  • 2 ss  olivenolje eller smør
  • 2 stk  sjalottløk
  •  2 båter  hvitløk
  • 1 stk  rød chili
  • 1 boks  hermetiske tomater
  • 1 ss  tomatpuré
  • 1 dl  eplemost /eplejuice
  • 1 ts  tørket timian
  • 1 ts  salt
  • ½ ts pepper

Fremgangsmåte

  • Skjœr pølsene i skiver og brun dem raskt i litt olje eller smør.
  • Legg dem til side.
  • Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt. (Ta frøene ut av chilien).
  • Ha i tomater, tomatpuré, eplemost og krydder.
  • Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne.
  • Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme – basilikumblader til pynt.
  • Server med salat og f.eks. grovt brød eller ris