Deilig kanelsnurrer

Kanelsnurrer

 
Ferske, nystekte, store, luftige, saftige kanelboller er magisk, og det finnes alltid en grunn til å fylle hjemmet med duften av nybakte kanelboller!
Jeg fyller bollene med masse smør, sukker og kanel!
Kanelboller, eller kanelsnurrer som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Lag en ekstra porsjon og legg i  fryseren, dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienser

  • 1  Boks kesam
  • 3 dl Varmt vann
  • 2 ss Fiberhusk
  • 3 ss (70 gram) Jyttemel
  • 1 pakke gjær
  • 6 ss Solsikkeolje, eller annen nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 1 pk Semper finmel
  • 1 1/ 2 dl sukker
  • 1 ts kardemomme

Fyll

  • 100 g TINE Meierismør (romtemperatur)
  • 1 dl sukker
  • 4 ts malt kanel

 

Fremgangsmåte

  • Ha kesam i en bakebolle, tilsett varmt vann og rør sammen.
  • Tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca 5 – 8 min, blandingen skal nå være fingervarm.
  • Tilsett gjær, olje, salt, mel, sukker og kardemomme.
  • Elt godt sammen, dekk til og sett til heving i 30 min.
  • Ta ut deigen av bollen og kjevle den ut til en firkant ca. 30x50cm. Bruk litt mel for å hindre at den klistrer seg til kjevlene eller benken.
  • Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.
  • Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær i ca. 2 cm brede biter.
  • Legg dem på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og la heve i 30-40 min.
  • Pensle kanelbollene med sammenpisket egg og evt. perlesukker etter endt hviletid.
  • Stekes ved 225°C på miderste rille i 12-15 min.

Husk at det er viktig at du elter deigen lenge nok. Du vil ikke få luftige, perfekte kanelboller om du hopper over dette steget.

 

Legg inn en kommentar