Eplemuffins med vaniljekrem

Eplemuffins

Saftig hjemmelaget eplekake i porsjonsformer toppet med vaniljekrem.  
Disse ble så gode at min samboer spiste nesten alle selv og ville ikke dele :)

Denne oppskriften gir ca 24 små muffins.

 

Ingredienser

  • 150 g meierismør
  • 2 store egg
  • 150 g sukker
  • 230 g glutenfritt fint mel (jeg brukte Semper mix)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 1 dl fløte, matfløte eller melk
  • 2–3 syrlige, norske epler
  • 2 dl vaniljekrem
  • 2 ts kanel
  • 2 ss sukker
  • Perlesukker og hakkede nøtter til pynt


Fremgangsmåte

  • Smelt og brun smøret forsiktig til det får litt farge, avkjøles.
  • Skrell og skjær eplene i jevne båter.
  • Ha bitene i en bolle og vend de i  2 ss sukker og 2 ts kanel.
  • Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
Visp smøret raskt inn i eggedosisen. Rør inn det tørre vekselvis med fløten.
  • Fordel røren i muffinsformene, fyll formene 3/4 fulle. Legg på en skje vaniljekrem på hver muffins og stikk ned et par tre eplebåter. Dryss over litt perlesukker og hakkede nøtter.
  • Stek muffinsene midt i ovnen ved 190°C i ca. 18–20 minutter.
  • Serveres lunkne.

 

Tips! Syrlige epler passer best til.

 

Legg inn en kommentar