Foccacia

Foccacia

Focaccia er et saftig og velsmakende italiensk brød. Dette er den type brød som passer til alt, det egner seg supert som nistebrød, eller det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Brødet smaker aller best ferskt og nystekt.

Ingredienser

  • 5 dl lunket vann
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 pakke gjær
  • 1 liten ts salt
  • 
1 pakke Semper fin mix
  • 1 liten pakke fetaost med soltørket tomat
  • Rosmarin
  • Fingersalt/madonsalt

 

Fremgangsmåte

  • Rør ut gjæren i vann og bland i fiberhusk. La svelle i ca 5 minutter.
  • Bland  mel, væske og oljen fra fetaost-boksen sammen til en smidig deig.
  • Hell deigen ut i en liten langpanne kledd med bakepapir.
  • Dra deigen ut med en slikkepott.
  • La heve i pannen i ca 30 minutter.
  • Fordel fetaosten jevnt over deigen (trykk de godt ned i deigen, da de vil «poppe» opp under stekingen).
  • Strø på rosmarin og salt.
  • Stekes på 225ºC i ca 20 minutter.

 

Tips! Focacciaen kan godt fryses ned, tin det gjerne igjen i en panne med lokk på svak varme en stund før servering.

 

 

Foccacia_sandwich

Lykke til!

Signatur Anette

5 Comments on Foccacia

  1. Randi
    10. oktober 2015 at 10:01 (2 år ago)

    Det så virkelig nydelig ut, får helt vann i munnen

    Svar
  2. Ragnhild
    10. august 2016 at 21:53 (1 år ago)

    Hei! En pakke Semper mix… Hvor mye er det?

    Svar
    • Anette
      19. november 2016 at 10:19 (10 måneder ago)

      Hei, 1 pakke semper mix er 500 gram

      Svar
  3. Ketchup
    6. desember 2016 at 20:43 (10 måneder ago)

    Den ble helt gele inni. Ser ut som det er pga fiberhusken. Skal alt vannet blandes med fiberhusk og gjær eller bare litt av vannet?

    Svar
    • Anette
      5. februar 2017 at 20:50 (8 måneder ago)

      Hei! Jeg blander alt vannet med fiberhusk og lar det svelle i ca 5 minutter, dette blir en geleklump. Pleier stort sett å bruke tørrgjær og da blander jeg gjæren rett i melet. Foccaciaen blir fin og luftig hver gang :)

      Svar

Legg inn en kommentar