Dette kommer til å bli en favoritt på tapasbordet. Pass på å ha nok.
Det er brukt 5-krydder, som er den mest kjente krydderblandingen i det kinesiske kjøkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.
Ingredienser
- 1 kg ribbe
- 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
- 4 ss søt soyasaus (kecap manis)
- 4 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss frisk ingefær , finhakket
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ss chilipulver
- 2 ts salt
- 2 dl søt chilisaus
Fremgangsmåte
- Skjær av svoren på ribba, skjær av noe av fettet.
- Skjær av beina på ribba.
- Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter.
- Legg ribba i en ildfast form.
Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og pensle blandingen over ribba. - Stekes på 125 grader i ca. 2 timer.
Skru deretter opp temperaturen til 225 grader og stek til ribba er gyllen. - La ribba hvile i ca.15 minutter før du skjærer i den.
- Nå er ribba klar til å skjæres opp i porsjonsbiter. Server med søt chilisaus.