Dette kommer til å bli en favoritt på tapasbordet. Pass på å ha nok.
Det er  brukt 5-krydder, som er den mest kjente krydderblandingen i det kinesiske kjøkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.

Ingredienser

  • 1 kg ribbe
  • 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 4 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 4 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss frisk ingefær , finhakket
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ts salt
  • 2 dl søt chilisaus

Fremgangsmåte

  • Skjær av svoren på ribba, skjær av noe av fettet.
  • Skjær av beina på ribba.
  • Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter.
  • Legg ribba i en ildfast form.
    Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og pensle blandingen over ribba.
  • Stekes på 125 grader i ca. 2 timer.
    Skru deretter opp temperaturen til 225 grader og stek til ribba er gyllen.
  • La ribba hvile i ca.15 minutter før du skjærer i den.
  • Nå er ribba klar til å skjæres opp i porsjonsbiter. Server med søt chilisaus.