Havrebrød

Havrebrød

Jakten på det optimale matpakkebrødet har begynt!
Havregrynene gir en saftig og litt nøtteaktig smak, og jeg ble belønnet med et velsmakende og luftig brød.

 

Ingredienser

  • 25 gram gjær
  • 4 dl melk eller vann
  • 1 ss Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kummin (kan sløyfes)
  • 2 ss nøytral olje (jeg bruker solsikkeolje)
  • 4 dl havregryn
  • 4 1/2 dl glutenfritt mel (jeg blandet fin og grov semper mix)

 

Fremgangsmåte

  • Varm melken 37 grader (håndvarme) og bland ut gjæren hvis du bruker fersk gjær og tilsett fiberhusk, la svelle i ca 10 minutter.
  • Bland havregryn, mel, olje, salt og kummin i en bolle, tilsett væsken.
  • Bland sammen og elt i ca 5 minutter.
  • Ha deigen over i en brødform på ca 1 1/2 liter.
  • La brødet heve i ca 30 minutter.
  • Strø litt havregryn over brødet.
  • Stekes på nederste rille i ca. 30 minutter på 200°C.
  • Avkjøl brødet på rist.

 

Tips! Jeg stekte havregrynene litt i en teflonpanne først for å få frem nøttesmaken i grynene.
NB! pass på varmen, de kan fort bli brent!

 

Signatur Anette

Legg inn en kommentar