Lettvinte wienerbrød

lettvinte wienerbrod

Disse wienerbrødene er veldig kjappe å lage, og passer perfekt til en søndags ettermiddag når man er litt fysen på noe godt! Her i huset ble de ikke liggende lenge på kakefatet..

 

Oppskriften gir 18 stk. deilige wienerbrød som grenser mot vannbakkels!

Ingredienser

  • 3 dl helmelk
  • 175 g smør
  • 200 g glutenfritt fint mel (jeg har brukt semper fin mix)
  • 4 stk egg
  • Ferdig vaniljekrem
  • Melisglasur

 

Fremgangsmåte

  • Kok opp melk og smør. Tilsett mel og rør til deigen samler seg.
  • Visp sammen ett og ett egg og tilsett i deigen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  • Bruk en skje og legg deigen på bakepapir. (3×3 stk pr. plate)
  • Lag en liten grop i midten av wienerbrødene og legg  ca 1 ss vaniljekrem på hver bolle.
  • Stekes på 200°C i ca. 30 minutter.
    NB! Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller wienerbrødene lett sammen!
  • Avkjøles på rist.
  • Server med melisglasur.
    Pass på at wienerbrødene er blitt kalde før du tar på melisglasur.

 

Du kan fint fryse wienerbrødene (uten melisglasur), tines og varmes i 2–3 minutter på 200°C, da blir de igjen sprøe og gode!

 

 

Signatur Anette

3 Comments on Lettvinte wienerbrød

  1. siv elin grødem
    2. mars 2015 at 03:56 (3 år ago)

    Hei lurte på om du ville sende noen opp skrifter på gutten fri . ?

    Svar
  2. katastrofe
    16. desember 2016 at 23:40 (9 måneder ago)

    Dette ble ikke suksess.. lignet mer på en pannekakerøre enn en deig. Brukte vanlig hvetemel i stedet for glutenfritt. Var gjerne det som gjorde det?

    Svar
    • Anette
      5. februar 2017 at 20:53 (8 måneder ago)

      Det skal ikke ha noe å si om det er vanlig eller glutenfritt mel. Dette er en oppskrift som i utgangspunktet var for hvetemel. Kanskje litt mer mel neste gang?

      Svar

Legg inn en kommentar