Lettvinte wienerbrød

lettvinte wienerbrod

Disse wienerbrødene er veldig kjappe å lage, og passer perfekt til en søndags ettermiddag når man er litt fysen på noe godt! Her i huset ble de ikke liggende lenge på kakefatet..

 

Oppskriften gir 18 stk. deilige wienerbrød som grenser mot vannbakkels!

Ingredienser

  • 3 dl helmelk
  • 175 g smør
  • 200 g glutenfritt fint mel (jeg har brukt semper fin mix)
  • 4 stk egg
  • Ferdig vaniljekrem
  • Melisglasur

 

Fremgangsmåte

  • Kok opp melk og smør. Tilsett mel og rør til deigen samler seg.
  • Visp sammen ett og ett egg og tilsett i deigen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  • Bruk en skje og legg deigen på bakepapir. (3×3 stk pr. plate)
  • Lag en liten grop i midten av wienerbrødene og legg  ca 1 ss vaniljekrem på hver bolle.
  • Stekes på 200°C i ca. 30 minutter.
    NB! Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller wienerbrødene lett sammen!
  • Avkjøles på rist.
  • Server med melisglasur.
    Pass på at wienerbrødene er blitt kalde før du tar på melisglasur.

 

Du kan fint fryse wienerbrødene (uten melisglasur), tines og varmes i 2–3 minutter på 200°C, da blir de igjen sprøe og gode!

 

 

Signatur Anette

5 Comments on Lettvinte wienerbrød

  1. siv elin grødem
    2. mars 2015 at 03:56 (3 år ago)

    Hei lurte på om du ville sende noen opp skrifter på gutten fri . ?

    Svar
  2. katastrofe
    16. desember 2016 at 23:40 (11 måneder ago)

    Dette ble ikke suksess.. lignet mer på en pannekakerøre enn en deig. Brukte vanlig hvetemel i stedet for glutenfritt. Var gjerne det som gjorde det?

    Svar
    • Anette
      5. februar 2017 at 20:53 (10 måneder ago)

      Det skal ikke ha noe å si om det er vanlig eller glutenfritt mel. Dette er en oppskrift som i utgangspunktet var for hvetemel. Kanskje litt mer mel neste gang?

      Svar
  3. Margarita
    2. oktober 2017 at 15:27 (2 måneder ago)

    Pannekakerøre her og :( ennå har jeg nesten doblet melmengde. Dårlig oppskrift!

    Svar
    • Anette
      12. november 2017 at 12:51 (6 dager ago)

      Hei Margarita!
      Jeg har laget denne oppskriften flere ganger og ikke hatt problemer. Dette er også en av de meste populære oppskriftene mine.

      Husket du å:
      Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og kok opp.
      Tilsett mel og rør kraftig med en sleiv slik at massen samler seg om sleiven.
      Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen.
      Rør godt slik at deigen samler seg mellom hvert egg.
      Deigen skal være så tykk at den holder formen.

      Svar

Legg inn en kommentar