Loff

Oppskriften kan brukes til loff, pølsebrød og hamburgerbrød.

 

Ingredienser

  • 1 beger kesam
  • 3 dl varmt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g (3 ss) jyttemel
  • 50 g gjær
  • 6 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 1 pk semper finmel (uten fiber til fine boller, med fiber til grov bakst)

Fremgangsmåte

  • Ha kesam i en arbeidsbolle tilsett varmt vann.
  • Rør sammen
  • Tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkken maskinen gå i ca 5–8 min og få en fin konsistens. Blandingen bør nå være «fingervarm».
  • Tilsett gjær, olje, salt og mel.
  • Elt godt sammen, dekk til og sett til heving i 30 min.
  • Ha deigen i form og la den heve 30 min.
  • Stekes på nederste rille ved 200°C i ca 45 min.
  • Evt. trill ut en lang pølse og del opp i passe lengder til pølsebrød eller rundstykker og la de heve i 30 min.
  • Pensle med melk eller vann og strø på valmuefrø eller sesamfrø.
  • Stekes ved 225°C på midterste rille i 12–15 min.