Oppskriften kan brukes til loff, pølsebrød og hamburgerbrød.
Ingredienser
- 1 beger kesam
- 3 dl varmt vann
- 2 ss fiberhusk
- 70 g (3 ss) jyttemel
- 50 g gjær
- 6 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 ts honning
- 1 pk semper finmel (uten fiber til fine boller, med fiber til grov bakst)
Fremgangsmåte
- Ha kesam i en arbeidsbolle tilsett varmt vann.
- Rør sammen
- Tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkken maskinen gå i ca 5–8 min og få en fin konsistens. Blandingen bør nå være «fingervarm».
- Tilsett gjær, olje, salt og mel.
- Elt godt sammen, dekk til og sett til heving i 30 min.
- Ha deigen i form og la den heve 30 min.
- Stekes på nederste rille ved 200°C i ca 45 min.
- Evt. trill ut en lang pølse og del opp i passe lengder til pølsebrød eller rundstykker og la de heve i 30 min.
- Pensle med melk eller vann og strø på valmuefrø eller sesamfrø.
- Stekes ved 225°C på midterste rille i 12–15 min.
Skal prøves! Spennende! 🙂