Denne oppskrifter gir ca 6 lomper
Ingredienser
- 2 ½ dl vann
- 1 pose melkefritt potetmospulver
- ½ ts salt
- 1-1 ½ dl glutenfritt mel
Slik gjør du
- Bland potetmospulver og salt. Tilsett vann og hell blandingen på et bakebord.
- Glutenfritt mel eltes inn til deigen kan kjevles.
- Kjevl ut og stikk ut lomper (bruk f.eks en asjett som du skjærer rundt) Prikk litt i lompeleivene før steking, da unngår du luftbobler.
- Lompene stekes på takke eller i tørr telflon stekepanne.
- Pakk lompene inn i et kjøkkenhåndkle for at de ikke skal bli tørre.
Tips
[disclaim]Lompene egner seg godt for frysing.
Frys dem inn, ev. med bakepapir mellom hver lompe. Da vil det bli lettere å ta fra hverandre når du tar dem opp fra fryseren.
Vær oppmerksom på at deigen er litt smuldrete når den eltes. Dette blir bedre når deigen kjevles. Ev. kan man tilsette 1 ss vann helt tilslutt for å få deigen smidigere.[/disclaim]