Barndomsminnene kommer strømmende mens du spiser denne gode mandelkjernepuddingen, eller mandelpudding som mange kaller den.
Puddingen blir noe mer grøtaktig på grunn av de grovhakkede mandlene, men som gir en god smak!

 

Ingredienser

Mandelkjernepudding

  • 5 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 75 g maisenna
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 75 g mandler
  • 3 mandeldråper (kan sløyfes)

 

Rød saus

  • ½ l blanding av solbærsaft og vann (ev. annen rød saft)
  • 2 ss sukker
  • 1 ss potetmel
  • 3 ss vann til å røre ut potetmel

 

Fremgangsmåte
Mandelkjernepudding

  • Start med å blande melk, fløte og maisenna i en kjele. La det få et oppkok mens du rører konstant. Skru ned varmen, ha i sukker og la det småkoke ytterligere i noen minutter mens du fortsetter å røre.
  • Ta kjelen av platen. Visp lett sammen egg og tilsett dette til fløteblandingen sammen med grovhakkede mandler og eventuelt noen dråper mandelessens dersom du ønsker en mer fremtredende smak. Bruk helst skåldede mandler (se tips for fremgangsmåte).

 

Rød saus

  • Bland saft og vann slik at det smaker som litt sterk, god saft. Hvis du ønsker en søtere variant, kan du tilsette litt sukker. Kok opp blandingen i en kjele.
  • Rør sammen potetmel og vann til du får en klumfri jevning. Trekk kjelen fra platen når det har kokt opp og tilsett deretter jevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk. Er den for tykk, kan du tilsette litt mer vann. La igjen blandingen få et rask oppkok før du setter den til side for å avkjøles.

 

Tips! Slik skålder du mandler: Kok opp vann og mandler i en gryte og la det småkoke i 5–10 minutter. Sil av vannet og gni av skallet på mandlene. Skyll i kaldt vann.