Ingredienser
- 2 egg
- 1 ½dl sukker
- 2 ts natron
- 3 dl kulturmelk
- 3 ts hornsalt
- 1 ss fiberhusk
- 1 ½ dl maragrin
- 1 ½ dl sirup
- ca 800 gram Semper glutenfri mix
- Jyttemel til passe konsistens
Fremgangsmåte
- Pisk eggedosis av eggene og halparten av sukkeret.
- Rør natron og hornsalt i kulturmelken.
Bland dette med eggedosisen og la fiberhusk svelle i blandingen i 2–3 minutter. - Rør smøret og resten av sukkeret hvitt og rør det sammen med resten.
- Rør inn Semper. Tilsett Jyttemel til passe konsistens.
- Deigen kan gjerne stå kaldt noen timer, den kan også kjevles ut med det samme.
Bakes ut med Jyttemel. - Kjevle lefsene i ca 15–20 cm i diameter og ½ cm tykke.
- Stekes på takke eller i en tørr teflonpanne.