Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 ½dl sukker
  • 2 ts natron
  • 3 dl kulturmelk
  • 3 ts hornsalt
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ½ dl maragrin
  • 1 ½ dl sirup
  • ca 800 gram Semper glutenfri mix
  • Jyttemel til passe konsistens

Fremgangsmåte

  • Pisk eggedosis av eggene og halparten av sukkeret.
  • Rør natron og hornsalt i kulturmelken.
    Bland dette med eggedosisen og la fiberhusk svelle i blandingen i 2–3 minutter.
  • Rør smøret og resten av sukkeret hvitt og rør det sammen med resten.
  • Rør inn Semper. Tilsett Jyttemel til passe konsistens.
  • Deigen kan gjerne stå kaldt noen timer, den kan også kjevles ut med det samme.
    Bakes ut med Jyttemel.
  • Kjevle lefsene i ca 15–20 cm i diameter og ½ cm tykke.
  • Stekes på takke eller i en tørr teflonpanne.