Ingredienser
- 6-8 dl Toro lys glutenfri melblanding
- 1,5 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk
- 1,5 dl surmelk/kefir
- 1,5 dl kesam
- 20 gram gjær
- 100 gram smeltet smør
- 2 ss valmuefrø
Fremgangsmåte
- Bland surmelk/kefir og kesam og varm til det er lunkent (37 grader).
Smuldre i gjæren og rør til den er oppløst. Rør inn fiberhusk og la svelle i 10 minutter. - Tilsett mesteparten av melet, salt, sukker og bakepulver.
Elt deigen kraftig i kjøkkenmaskin. Deigen skal være ganske løs og klissete.
Tilsett mer mel om nødvendig.
La deigen heve tildekket i 4 timer. - Ha resten av melet på bakebordet og elt deigen for hånd.
Del deigen i 6 emner og trill dem til boller.
Bruk melete hender og form brødkaker ved å klappe deigen mellom hendene. Du kan også kjevle ut emnene. - Varm en teflonpanne til den er meget varm. Stek naanbrødene på bare én side.
Pensle den ustekte siden med smør og dryss på valmuefrøene. - Stek brødene med den ustekte siden opp under grillelementet i stekeovnen til de er vakkert brune.
- Serveres varme.