Ostekake

Bunn

  • 1 pakke glutenfrie Semper Digestive kjeks
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 gram smeltet smør

Knus kjeksene og tilsett sukker og kanel.
Tilsett smeltet smør og bland godt.
Kle en 24 cm rund kakeform med løs bunn med bakepapir i bunn og trykk kjeksblandingen ut.
Stekes på 175ºC i 10 min.
Avkjøles på rist

 

Fyll

  • 550 gram Philadelphia
  • 140 gram sukker
  • 3 egg
  • 1/2 vaniljestang (frøene)
  • 1 sitron

Ha sukker og ost i en kjøkkenmaskin og kjør mykt på medium hastighet.
Tilsett 1 egg av gangen og miks mellom hver gang.
Riv av skallet på sitronen. Press saften.
Tilsett vaniljefrø og miks i ca. 4 minutter.
Hell osteblandingen over bunnen og stek i ovnen på 150ºC i ca. 35–45 min.
Kaken skal være fast men litt dissete.

 

Topping

  • 1 beger seter rømme
  • 3 1/2 ss sukker
  • ½ vaniljestang (frøene)

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og miks til alt er godt blandet.
Hell blandingen over den varme kaken.
Avkjøl i kjøleskap i minst 4 timer.

Pynt med masse bær!!