Verdens enkleste dessert – den skal bare serveres i små glass eller kopper.
Til fire personer
Ingredienser
- 5 stk gelantinplater
- 2 ½ dl helmelk
- 2 ½ dl kremfølte
- 50 gram lyst muscovadosukker
- Korn fra 1 stk vaniljestang
Espresso-sirup
- 1 ¾ dl espresso
- 75 gram sukker
Fremgangsmåte
- Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter, press vannet ut av de.
- Gi melk, fløte, sukker og vanilje et oppkok.
- Rør i sukkeret til det er helt oppløst.
- Ta kjelen av platen og putt i gelantinplatene og rør til de har smeltet helt.
- Hell blandingen gjennom en sikt og fordel i fire glass, skåler eller kopper.
- Settes i kjøleskapet til de har stivnet.
Sirup
- Kok espresso og sukker, rør om til sukkeret er oppløst.
- Kok videre til blandingen har fått en sirupsaktig konsistens.
- Avkjøl og sett kjølig til servering hvor sirupen heldes over desserten.