Verdens enkleste dessert – den skal bare serveres i små glass eller kopper.

Til fire personer

Ingredienser

  • 5 stk gelantinplater
  • 2 ½ dl helmelk
  • 2 ½ dl kremfølte
  • 50 gram lyst muscovadosukker
  • Korn fra 1 stk vaniljestang

 

Espresso-sirup

  •  1 ¾ dl espresso
  • 75 gram sukker

 

Fremgangsmåte

  • Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter, press vannet ut av de.
  • Gi melk, fløte, sukker og vanilje et oppkok.
  • Rør i sukkeret til det er helt oppløst.
  • Ta kjelen av platen og putt i gelantinplatene og rør til de har smeltet helt.
  • Hell blandingen gjennom en sikt og fordel i fire glass, skåler eller kopper.
  • Settes i kjøleskapet til de har stivnet.

 

Sirup

  • Kok espresso og sukker, rør om til sukkeret er oppløst.
  • Kok videre til blandingen har fått en sirupsaktig konsistens.
  • Avkjøl og sett kjølig til servering hvor sirupen heldes over desserten.