Ingredienser

  • 200 gram tagliatelle
  • ½ liter tomater på flaske (passata di pomodoro)
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 (små) finhakkede gulrøtter
  • 1 finhakket stangselleri
  • 1 finhakket løk
  • 1 muskatnøtt
  • 200 gram karbonade deig
  • 1 glass rødvin
  • 1 terning kjøttbuljong
  • Parmiggiano
  • Olivenolje
  • Vann

Fremgangsmåte

  • Lag sofritto av grønnsakene, stek grønnsakene i 3 ss olivenolje i 2–3 min.
  • Tilsett tomatpuré.
  • Sett ned varmen og tilsett tomater, vann, buljong og muskatnøtt.
  • Stek karbonadedeig i olivenolje, tilsett rødvin og fordamp på sterk varme.
  • Tilsett den stekte karbonadedeigen i sausen og la det småkoke i minst en time.
  • Kok pastaen. Tilsett grovt salt i vannet når det begynner å koke.
  • Husk på at pastaen må være al dente.
  • Tilsett parmiggiano.
  • Server.