Wooden rolling pin with flour on cooking paper

Ingredienser

  • 150 gr sukker
  • 250 gr mørk sirup
  • 1 ts ingefær
  • 3 ts kanel
  • ½ ts nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts natron
  • 150 gr smør
  • 1 egg
  • 500 gr Toro fin/Finax fin
    (en pose Toro fin og fyller på med Finax til vekten viser rundt 500 gram)

Fremgangsmåte

  • Sukker og sirup varmes opp til det smelter.
  • Tilsett ingefær, kanel, nellik, kardemomme og natron. Røres i til det skummer.
  • Ta kjelen av pannen. Tilsett smøret og rør til det er smeltet.
  • Røren avkjøles før egg og mel tilsettes. (ca 37 grader)
  • Deigen skal bli fast og smidig. Den kan godt oppbevares i en tett boks/pose i kjøleskap til dagen etter. Deigen er litt hard da og må nok stå og bli romtemperert før utkjevling.
  • Kjevles ganske tynne.
  • Stekes på 175°C i ca 7 min. Avhenger av din komfyr.


Det går litt mel til utkjevlingen.
Husk at kakeboksen, som pepperkakene skal oppbevares i, må være helt tørr.
Dersom boksen er fuktig, blir kakene myke.