Grønn ertesuppe med spekeskinke
Porsjoner Forberedelse
2personer 10minutter
Koke/steketid
10minutter

Porsjoner Forberedelse
2personer 10minutter
Koke/steketid
10minutter

Ingredienser

  • 2-3stk


    sjalottløk

  • 500gram


    frosne erter

  • 4dl


    kyllingkraft



  • salt



  • hvit pepper

  • litt


    sitronsaft

  • 1neve


    frisk basilikum

  • 100gram


    spekeskinkealternativ kan du bruke bacon

Instruksjoner
  1. Skjær spekeskinken opp i strimler og sprøstek den i litt olje.
    Ta spekeskinken ut av pannen og legg skinken over på tørkepapir for at det skal renne av og skinken bli ordentlig sprø.
    Alternativt kan du bruke bacon.

  2. Stek løken i smør i en kjele til den er blank og myk. Ha i ertene og la de surre med noen minutter. Hell i hønsebuljong og fløte og kok forsiktig opp, og la gryten putre i et par minutter.

  3. Ha i frisk basilikum og bruk stavmikser i gryten og kjør til suppen er jevn og kremet. Tilsett eventuelt litt mer væske dersom du synes suppen blir for tykk. Smak til med hvit pepper, salt og sitronsaft.

  4. Server suppen med sprøstekt spekeskinke. Bruk gjerne litt god olivenolje som garnityr. Alternativt kan du ha på en klatt rømme eller creme fraiche.
    Serveres med godt brød.

Notater


Oppskriften er laget som hovedrett til 2 personer eller som forrett til 4 personer.