Sitronruter – perfekt kake til påske

Sitronruter

Her har du en kjapp liten kake som du lager på null komma niks. Og passer perfekt å lage nå til påske.
Kaken har en brownie-konsistens og smaker friskt av sitron.
Litt surt, litt søtt, bare godt!

Små sitronruter som er en fryd å ha stående i kjøleskap.

 

Ha en fin påske og nyt feriedagene…

Signatur Anette





Print oppskrift


Sitronruter

Koke/steketid
20-25 minutter

Porsjoner


Ingredienser
Kake
  • 3 egg
  • 3,5 dl sukker
  • 3,5 dl glutenfritt mel Jeg brukte Semper fin mix
  • 2 ts vaniljesukker
  • 175 gram smeltet smør
  • 2 ss revet sitronskall
  • 1/2 dl sitronsaft

Glasur
  • 1 ss sitronsaft
  • 5-6 ss vann
  • 5 dl melis

Koke/steketid
20-25 minutter

Porsjoner


Ingredienser
Kake
  • 3 egg
  • 3,5 dl sukker
  • 3,5 dl glutenfritt mel Jeg brukte Semper fin mix
  • 2 ts vaniljesukker
  • 175 gram smeltet smør
  • 2 ss revet sitronskall
  • 1/2 dl sitronsaft

Glasur
  • 1 ss sitronsaft
  • 5-6 ss vann
  • 5 dl melis


Instruksjoner
Kake
  1. Smelt smøret i en liten kjele og sett denne til side.

  2. Riv skallet av to sitroner og press ut saften. Det blir ca. 1 dl væske av to sitroner.
    Ha 1 ss i en liten bolle. Dette kan du bruke til glasuren litt senere.

  3. Ha sukker og egg i en bolle og miks dette sammen i et par minutter.

    Ha i sitronskallet og sitronsaften og bland sammen.

  4. Ha så i smøret og 
til slutt mel og vaniljesukker.
    Bland dette i ca. 1 minutt til det er blitt
en jevn røre.

  5. Kle en langpanne på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i.

    Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 minutter.
    Avkjøl kaken.

Glasur
  1. Ha melis og 4-5 ss vann i en bolle og hell i sitronsaften som du sparte fra kaken, ca. ½-1 ss.
    Om glasuren fortsatt er litt for tørr kan du ha i litt mer vann til konsistensen blir lett rennende. Om den blir for bløt har du bare i litt mer melis.


  2. Dekk hele kaken med glasuren.

  3. Pynt kaken med revet sitronskall eller annen pynt

  4. Dekk kaken og sett den i kjøleskapet minimum i et par timer, helst natten over.


Del denne oppskriften

Legg inn en kommentar