Sitronruter

Koke/steketid
20-25minutter

Koke/steketid
20-25minutter

Ingredienser
Kake

  • 3


    egg

  • 3,5dl


    sukker

  • 3,5dl


    glutenfritt melJeg brukte Semper fin mix

  • 2ts


    vaniljesukker

  • 175gram


    smeltet smør

  • 2ss


    revet sitronskall

  • 1/2dl


    sitronsaft

Glasur

  • 1ss


    sitronsaft

  • 5-6ss


    vann

  • 5dl


    melis

Instruksjoner
Kake
  1. Smelt smøret i en liten kjele og sett denne til side.

  2. Riv skallet av to sitroner og press ut saften. Det blir ca. 1 dl væske av to sitroner.
    Ha 1 ss i en liten bolle. Dette kan du bruke til glasuren litt senere.

  3. Ha sukker og egg i en bolle og miks dette sammen i et par minutter.

    Ha i sitronskallet og sitronsaften og bland sammen.

  4. Ha så i smøret og 
til slutt mel og vaniljesukker.
    Bland dette i ca. 1 minutt til det er blitt
en jevn røre.

  5. Kle en langpanne på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i.

    Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 minutter.
    Avkjøl kaken.

Glasur
  1. Ha melis og 4-5 ss vann i en bolle og hell i sitronsaften som du sparte fra kaken, ca. ½-1 ss.
    Om glasuren fortsatt er litt for tørr kan du ha i litt mer vann til konsistensen blir lett rennende. Om den blir for bløt har du bare i litt mer melis.


  2. Dekk hele kaken med glasuren.

  3. Pynt kaken med revet sitronskall eller annen pynt

  4. Dekk kaken og sett den i kjøleskapet minimum i et par timer, helst natten over.