Sitronruter
Koke/steketid
20-25minutter
Koke/steketid
20-25minutter
Ingredienser
Kake
  • 3 egg
  • 3,5dl sukker
  • 3,5dl glutenfritt melJeg brukte Semper fin mix
  • 2ts vaniljesukker
  • 175gram smeltet smør
  • 2ss revet sitronskall
  • 1/2dl sitronsaft
Glasur
  • 1ss sitronsaft
  • 5-6ss vann
  • 5dl melis
Instruksjoner
Kake
  1. Smelt smøret i en liten kjele og sett denne til side.
  2. Riv skallet av to sitroner og press ut saften. Det blir ca. 1 dl væske av to sitroner. Ha 1 ss i en liten bolle. Dette kan du bruke til glasuren litt senere.
  3. Ha sukker og egg i en bolle og miks dette sammen i et par minutter.
 Ha i sitronskallet og sitronsaften og bland sammen.
  4. Ha så i smøret og 
til slutt mel og vaniljesukker. Bland dette i ca. 1 minutt til det er blitt
en jevn røre.
  5. Kle en langpanne på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 minutter. Avkjøl kaken.
Glasur
  1. Ha melis og 4-5 ss vann i en bolle og hell i sitronsaften som du sparte fra kaken, ca. ½-1 ss. Om glasuren fortsatt er litt for tørr kan du ha i litt mer vann til konsistensen blir lett rennende. Om den blir for bløt har du bare i litt mer melis.

  2. Dekk hele kaken med glasuren.
  3. Pynt kaken med revet sitronskall eller annen pynt
  4. Dekk kaken og sett den i kjøleskapet minimum i et par timer, helst natten over.