Disse rundstykkene er fantastisk gode! Jeg synes det er godt å kunne bytte ut brødskiven innimellom til rundstykker, disse er godt egnet i lunsjboksen.
Og veldig kjekt å ha rundstykker liggende på lur i fryseren. Så kjekke å tine opp for enhver anledning.
Rundstykkene kan varieres med ulikt dryss; valmuefrø, sesamfrø, solsikkefrø eller revet ost gjør seg godt på toppen.
God bakst!
Ingredienser
- 1 liter skummet kultur melk
- 1/2 liter vann
- 1 ts honning
- 3 ss fiberhusk
- 2 poser tørrgjær
- 1 1/2 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
- 2 ts salt
- 2-3 ss linfrø
- 1 pakke Semper fin
- 2 pakker Semper med fiber
Fremgangsmåte
- Varm væsken til ca. 40 grader.
- Visp inn honning og fiberhusk og la svelle i ca. 10 min.
- Rør sammen olje, mel, gjær, salt og frø.
- Elt deigen godt i kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.
- Ha deigen i engangs-sprøytepose og klem ut deig i ønsket lengde.
- Heves i 30–40 minutter.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter.
Tips! Jeg fryser rundstykkene og når jeg tar de opp legegr jeg de i stekeovnen på varmluft og 150 grader i ca 15 minutter. Da blir det sprø stekeskorpe og kjennes nystekte ut. De holder seg også ferske utover dagen i nistepakken.