Sandnotter

Disse småkakene er lettlagde julekaker, som regelrett smelter på tungen med en svært porøs konsistens. Dette er en stor porsjon som rekker til mange gode sandnøtter.

Ingredienser

  • 250 gram romtemperert TINE Ekte Smør
  • 250 gram sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 500 gram potetmel
  • 125 gram glutenfritt mel (jeg har brukt semper mix)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200°C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
  • Visp smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Tilsett egget og bland det godt i.
  • Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna godt til du får en fast og fin deig.
  • Trill små kuler som du setter på stekebrettet. Du bør ikke sette mer enn ca 20 sandnøtter på hver plate, for å unngå at småkakene smelter i hverandre.
  • Stek kulene midt i ovnen i ca 10 minutter. Sandnøtter skal fortsatt være lyse etter endt steketid. Avkjøl på platen.
  • Sandnøtter oppbevares best i en tett boks.

 

TIPS: Legg gjerne en halv skåldet mandel på hver sandnøtt før steking.