• Om meg
  • Kontakt meg
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Facebook
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Instagram
Glutenfrimatverden
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Glutenfrie spisesteder
  • Om meg
  • Kontakt meg

Scones

Del dette:

  • Skriv ut
  • Tweet
Scones

Glutenfrie scones

Herlige nybakte frokostscones er en god start på dagen. De er raske å lage, og perfekt å servere i helgene. Kesam gir en fyldig og god smak, med en brøkdel av fettet. Oppskriften gir 8 store biter.


 

Print
Scones

Forbredelsestid: 15 minutes

Steke/koketid: 15 minutes

Total tid: 30 minutes

Ingredienser

  • 4 dl grov melblanding (jeg brukte semper grov mix)
  • 4 dl fin melblanding (jeg brukte semper fin mix)
  • 1 ts salt
  • 6 ts bakepulver
  • 1 beger Kesam (kan gjerne bruke mager)
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 250°C. Denne
  • Bland det tørre og tilsett Kesam og vann.
  • Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler.
  • Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter (jeg klappet de ut med våte/fuktige hender).
  • Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
  • Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter.
  • Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.
3.1
http://www.glutenfrimatverden.no/scones/

Del dette:

  • Skriv ut
  • Tweet

2 comments

  • hege
    11. januar 2015

    Hei. Jeg har disse i stekeovnen nå. Men jeg måtte ha i mye mer vann. Deigen var bare smuldrete og hsng ikke sammen før jeg fikk tilsatt mer vann. Gleder meg til å smake på disse.

    Reply
  • Anette
    11. januar 2015

    Håper resultatet ble bra. Jeg brukte kun den mengden væske som jeg har satt i oppskriften, men rørte det sammen ganske lenge i kjøkkenmaskinen.

    Reply

Legg inn en kommentar Avbryt svar

  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Facebook
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Instagram

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 5 606 andre abonnenter

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by Snurrepaperiet 2018
Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke tjenesten vår, samtykker du i bruken av slike informasjonskapsler.Ok