Herlige nybakte frokostscones er en god start på dagen. De er raske å lage, og perfekt å servere i helgene. Kesam gir en fyldig og god smak, med en brøkdel av fettet. Oppskriften gir 8 store biter.
Scones
Ingredienser
- 4 dl grov melblanding (jeg brukte semper grov mix)
- 4 dl fin melblanding (jeg brukte semper fin mix)
- 1 ts salt
- 6 ts bakepulver
- 1 beger Kesam (kan gjerne bruke mager)
- 1 dl vann
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 250°C. Denne
- Bland det tørre og tilsett Kesam og vann.
- Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler.
- Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter (jeg klappet de ut med våte/fuktige hender).
- Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
- Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter.
- Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.
Hei. Jeg har disse i stekeovnen nå. Men jeg måtte ha i mye mer vann. Deigen var bare smuldrete og hsng ikke sammen før jeg fikk tilsatt mer vann. Gleder meg til å smake på disse.
Håper resultatet ble bra. Jeg brukte kun den mengden væske som jeg har satt i oppskriften, men rørte det sammen ganske lenge i kjøkkenmaskinen.