Tilsett gjerne flere grønnsaker i gratengen – det smaker kjempe godt!
Dette trenger du til 4 porsjoner

Ingredienser

  • 160 g tørr glutenfri pasta (gjerne fullkornspasta for en sunnere variant)
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl ekstra lett melk
  • 1 stk buljongterning
  • 1 stk egg
  • 500 g smårettskinke
  • ¼ stk purre
  • 1 dl revet lettere gulost
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Fremgangsmåte

  • Kok makaronien som anvist på pakken. Skjær skinke i strimler og purre i ringer.
  • Bland sammen mel og melk. Kok opp under omrøring.
    Rør godt og la småkoke i 5 minutter. Rør inn buljongterningen. Avkjøl noe.
  • Bland inn egget, skinke, kokt makaroni og purre.
  • Smak til med salt og pepper. Hell blandningen i en smurt, ildfast form. Dryss ost over.
  • Stek gratengen midt i ovnen ved 225 ºC i ca 30 minutter.
  • Server gratengen med en god salat ved siden av.

 

 

Denne gratengen kan lages dagen i forveien og stekes med ost den dagen den skal serveres.