• Om meg
  • Kontakt meg
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Facebook
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Instagram
Glutenfrimatverden
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Glutenfrie spisesteder
  • Om meg
  • Kontakt meg

Skinke og makaronigrateng

Del dette:

  • Skriv ut
  • Tweet

Denne gratengen kan lages dagen i forveien og stekes med ost den dagen den skal serveres. Tilsett gjerne flere grønnsaker i gratengen – det smaker kjempe godt!

Dette trenger du til 4 porsjoner

Ingredienser

  • 160 g tørr fullkornsmakaroni
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl ekstra lett melk
  • 1 stk buljongterning
  • 1 stk egg
  • 500 g smårettskinke
  • ¼ stk purre
  • 1 dl revet lettere gulost
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Fremgangsmåte

  • Kok makaronien som anvist på pakken. Skjær skinke i strimler og purre i ringer.
  • Bland sammen mel og melk. Kok opp under omrøring. Rør godt og la småkoke i 5 minutter. Rør inn buljongterningen. Avkjøl noe.
  • Bland inn egget, skinke, kokt makaroni og purre.
  • Smak til med salt og pepper. Hell blandningen i en smurt, ildfast form. Dryss ost over.
  • Stek gratengen midt i ovnen ved 225 grader i ca 30 minutter.

 

Del dette:

  • Skriv ut
  • Tweet

Legg inn en kommentar Avbryt svar

  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Facebook
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Instagram

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 5 607 andre abonnenter

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by Snurrepaperiet 2018
Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke tjenesten vår, samtykker du i bruken av slike informasjonskapsler.Ok