Denne gratengen kan lages dagen i forveien og stekes med ost den dagen den skal serveres. Tilsett gjerne flere grønnsaker i gratengen – det smaker kjempe godt!
Dette trenger du til 4 porsjoner
Ingredienser
- 160 g tørr fullkornsmakaroni
- 3 ss hvetemel
- 4 dl ekstra lett melk
- 1 stk buljongterning
- 1 stk egg
- 500 g smårettskinke
- ¼ stk purre
- 1 dl revet lettere gulost
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Fremgangsmåte
- Kok makaronien som anvist på pakken. Skjær skinke i strimler og purre i ringer.
- Bland sammen mel og melk. Kok opp under omrøring. Rør godt og la småkoke i 5 minutter. Rør inn buljongterningen. Avkjøl noe.
- Bland inn egget, skinke, kokt makaroni og purre.
- Smak til med salt og pepper. Hell blandningen i en smurt, ildfast form. Dryss ost over.
- Stek gratengen midt i ovnen ved 225 grader i ca 30 minutter.