Kjøttboller

Ingredienser

  • 500 gram kjøttdeig
  • 500 gram karbonadedeig
  • 1 stor rødløk
  • 2 ss glutenfritt fint mel
  • 2 egg
  • Salt, pepper, ciliipepper etter smak

 

Fremgangsmåte

  • Rødløken finhakkes
  • Bland alle ingediensene sammen
  • Eltes forsiktig
  • Formes i små boller
  • Stekes godt med olje

 

Rød saus

Ingredienser

  • 1 stort glass tomatpure
  • 2 bokser vann
  • 1 liten løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 4 tørkede laurbærblader
  • Salt, pepper, chili og sukker etter smak (ca 2 ts sukker)
  • 125 ml revet fersk parmesanost
  • Olivenolje

 

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk og hvitløk
  • Brun løk og hvitløk i olje.
  • Ha i tomatpure og vann.
  • Rør inn salt, pepper, sukker, laurbærblader og ost.
  • Sett på lokk og la småkoke i minst 1 time på lav varme.
  • Rør om i sausen innimellom.
  • Legg i kjøttbollene før servering