Go Back

Lomper

Denne oppskrifter gir ca 6 lomper

Ingredients

  • 2 1/2 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 pose potetmospulver
  • 1-1 1/2 dl glutenfritt lyst mel

Instructions

  • Bland potetmospulver og salt.
  • Tilsett vann og hell blandingen på et bakebord.
  • Glutenfritt mel eltes inn til deigen kan kjevles.
  • Kjevl ut og stikk ut lomper (bruk f.eks en asjett som du skjærer rundt)
  • Prikk litt i lompeleivene med en gaffel før steking, da unngår du luftbobler.
  • Lompene stekes på takke eller i tørr telflon stekepanne.
  • Pakk lompene inn i et kjøkkenhåndkle for at de ikke skal bli tørre.

Notes

Lompene egner seg godt  for frysing.
Frys dem inn, ev. med bakepapir mellom hver lompe. Da vil det bli lettere å ta fra hverandre når du tar dem opp fra fryseren.
Vær oppmerksom på at deigen er litt smuldrete når den eltes. Dette blir bedre når deigen kjevles. Ev. kan man tilsette 1 ss vann helt tilslutt for å få deigen smidigere.