Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.
Ingredienser
- 200 gram romtemperert meierismør
- 200 gram sukker
- 1 stk eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- ½ ts malt kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 gram fint glutenfritt mel (jeg bruker Semper MiX)
Pensling og dryss
- 1 stk sammenvispet egg
- 1 dl perlesukker
- 1 dl hakkede mandler
Slik gjør du det
- Sett stekeovnen på 175 °C.
- Ta frem stekebrett med bakepapir.
- Rør romtemperert smør og sukker godt.
- Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
- Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
Pensling og dryss
- Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
- Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen.
- Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.