Chilipølsegryte er en variant over chiligryte med rent storfekjøtt.
Ingredienser
- 600 gram røkt kjøttpølse eller chilipølse
- 2 ss olivenolje eller smør
- 2 stk sjalottløk
- 2 båter hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ss tomatpuré
- 1 dl eplemost /eplejuice
- 1 ts tørket timian
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
Fremgangsmåte
- Skjœr pølsene i skiver og brun dem raskt i litt olje eller smør.
- Legg dem til side.
- Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt. (Ta frøene ut av chilien).
- Ha i tomater, tomatpuré, eplemost og krydder.
- Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne.
- Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme – basilikumblader til pynt.
- Server med salat og f.eks. grovt brød eller ris