Ciabattaen er kjent for sin knasende sprø skorpe og sitt luftige innhold.
Å få perfekt resultat er overraskende lett, alt du trenger er noen få ingredienser og denne oppskriften!
Ingredienser
- 4 1/2 dl vann
- ca 1 dl olje
- 1 ss fiberhusk
- 350 gram Semper mix
- 150 gram Semper mix med fiber
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
Slik gjør du
- Varm vannet til temperaturen til nesten 45 grader.
- Tilsett olje og fiberhusk og la svelle i 5-10 minutter.
- Bland alt det tørre i en bakebolle/kjøkkenmaskin.
- Hell i væsken (fiberhusk blandingen) og elt deigen i ca 5 minutter.
- Ha deigen i en sprøytepose (ca 3,5 cm åpning) og klem ut små stenger (ca 11 stk.) på ett bakepapirkledd stekebrett.
- Trykk ut ciabattaene med baksiden av en skje eller slikkepotten som er dyppet i vann.
- «Pudre» brødene med litt mel og klapp det forsiktig fast slik at brødene kjennes litt tørre ut.
- Heves i ca 30 minutter under ett håndkle.
- Stekes midt i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.