Ingredienser
- 150 gr sukker
- 250 gr mørk sirup
- 1 ts ingefær
- 3 ts kanel
- ½ ts nellik
- 1 ts kardemomme
- 2 ts natron
- 150 gr smør
- 1 egg
- 500 gr Toro fin/Finax fin
(en pose Toro fin og fyller på med Finax til vekten viser rundt 500 gram)
Fremgangsmåte
- Sukker og sirup varmes opp til det smelter.
- Tilsett ingefær, kanel, nellik, kardemomme og natron. Røres i til det skummer.
- Ta kjelen av pannen. Tilsett smøret og rør til det er smeltet.
- Røren avkjøles før egg og mel tilsettes. (ca 37 grader)
- Deigen skal bli fast og smidig. Den kan godt oppbevares i en tett boks/pose i kjøleskap til dagen etter. Deigen er litt hard da og må nok stå og bli romtemperert før utkjevling.
- Kjevles ganske tynne.
- Stekes på 175°C i ca 7 min. Avhenger av din komfyr.
[disclaim]Det går litt mel til utkjevlingen.
Husk at kakeboksen, som pepperkakene skal oppbevares i, må være helt tørr.
Dersom boksen er fuktig, blir kakene myke.[/disclaim]