Indonesiske spidd med svinekjøtt og ananassalsa.
Satayspidd
Ingredienser
- 600 g svinefilet
- 4 ss soyasaus
- 1 ts fersk ingefær
- 1 ts malt koriander
- 1 ss limesaft
- 2 ss sesamfrø
Fremgangsmåte:
- Skjær kjøttet i lange tynne strimler og tre dem som trekkspill på spidd, ca. 8 spidd til sammen.
- Bland sammen soyasaus, revet ingefær, koriander og presset limesaft.
- Pensle spiddene med blandingen og la den trekke inn i kjøttet.
- Dryss på sesamfrø, og stek spiddene i en stekepanne, ca. 2 minutter på hver side.
Ananassalsa
Ingredienser
- 2 ringer ananas
- 1/2 stk paprika
- 1/2 stk chili
- 1 stk vårløk
- 2 ss søt chilisaus
- 1 stk lime
Fremgangsmåte
- Skjær ananas, paprika og vårløk i små biter.
- Finhakk chili og press saften av lime.
- Bland alle ingrediensene til salsaen og la den trekke i minst 30 minutter før servering.
- Server satayspiddene med ris og frisk salat til.
[disclaim]Du kan også bare skjære svinekjøttet opp i biter og steke de i pannen, istedenfor å tre de på spyd.[/disclaim]