Gå tilbake

Sitronruter - sitronbrownie

KOKETID 25 minutter
Total tid 25 minutter

Ingredienser

Kake

  • 3 stk egg
  • 3,5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 175 gram smeltet smør
  • 2 ss revet sitronskall
  • 1/2 dl sitronsaft
  • 3,5 dl fint glutenfritt mel jeg bruker Semper fin mix

Glasur

  • 1 ss sitronsaft
  • 5-6 ss vann
  • 5 dl melis

FREMGANGSMÅTE

Kake

  • Sett på stekeovnen på 175 °C.
  • Smelt smøret i en liten kjele og sett denne til side.
  • Riv skallet av to sitroner og press ut saften. Det blir ca. 1 dl væske av to sitroner. Ha 1 ss i en liten bolle. Dette kan du bruke til glasuren litt senere.
  • Ha sukker og egg i en bolle og miks dette sammen i et par minutter.
  • Ha i sitronskallet og sitronsaften og bland sammen.
  • Ha så i smøret og til slutt mel og vaniljesukker. Bland dette i ca. 1 minutt til det er blitten jevn røre.
  • Kle en langpanne på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 minutter.
  • Avkjøl kaken.

Glasur

  • Ha melis og 4-5 ss vann i en bolle og hell i sitronsaften som du sparte fra kaken, ca. ½-1 ss. Om glasuren fortsatt er litt for tørr kan du ha i litt mer vann til konsistensen blir lett rennende. Om den blir for bløt har du bare i litt mer melis.
  • Dekk hele kaken med glasuren.
  • Pynt kaken med revet sitronskall eller annen pynt
  • Dekk kaken og sett den i kjøleskapet minimum i et par timer, helst natten over.

Merknader

Kaken blir aller best hvis den lages dagen før den skal spises.
Nøkkelord: brownie, kake, sitron