3,5dlfint glutenfritt meljeg bruker Semper fin mix
Glasur
1sssitronsaft
5-6ssvann
5dlmelis
FREMGANGSMÅTE
Kake
Sett på stekeovnen på 175 °C.
Smelt smøret i en liten kjele og sett denne til side.
Riv skallet av to sitroner og press ut saften. Det blir ca. 1 dl væske av to sitroner. Ha 1 ss i en liten bolle. Dette kan du bruke til glasuren litt senere.
Ha sukker og egg i en bolle og miks dette sammen i et par minutter.
Ha i sitronskallet og sitronsaften og bland sammen.
Ha så i smøret og til slutt mel og vaniljesukker. Bland dette i ca. 1 minutt til det er blitten jevn røre.
Kle en langpanne på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 minutter.
Avkjøl kaken.
Glasur
Ha melis og 4-5 ss vann i en bolle og hell i sitronsaften som du sparte fra kaken, ca. ½-1 ss. Om glasuren fortsatt er litt for tørr kan du ha i litt mer vann til konsistensen blir lett rennende. Om den blir for bløt har du bare i litt mer melis.
Dekk hele kaken med glasuren.
Pynt kaken med revet sitronskall eller annen pynt
Dekk kaken og sett den i kjøleskapet minimum i et par timer, helst natten over.
Merknader
Kaken blir aller best hvis den lages dagen før den skal spises.