Pestofylte rundstykker

337

 

I går prøvde jeg meg på pestofylte kuvertbrød. Smakfulle rundstykker som passer godt til supper etc.
Brødet kan gjerne stekes hver for seg som små kuvertbrød, slik jeg har gjort eller sette de sammen til ett stort brød.
Deigen var lett å jobbe med. I denne oppskriften valgte jeg vanlig grønn pesto, men du kan gjerne bruke rød tomatpesto også. Jeg brukte vanlig «plain» fetaost, ikke marinert, siden det er så mye smak i pestoen.

 

Ingredienser

  • 50 gram gjær
  • 50 gram smeltet smør
  • 5 dl melk
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 dl kesam
  • 720 gram fin glutenfri melblanding

 

Fyll

  • 1 dl pesto
  • 200 gram fetaost

 

Pensling og pynt

  • 1 egg
  • Pinjekjerner eller solsikkefrø

 

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele tilsett melk og varm blandingen opp blandingen opp til 37º.
  • Bland i gjæren
  • Bland i fiberhusk og la svelle i 10 minutter.
  • Tilsett salt, kesam og nesten alt melet (spar litt til utbakingen).
  • Bearbeid deigen godt (ca 5 minutter) i maskin.
  • Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca 30 minutter.
  • Kna deigen sammen.
  • Kjevle deigen direkte ut på et bakepapir, kjevle deigen like stor som papiret.
  • Smør på et jevnt lag med pesto og smuldre over fetaosten.
  • Rull deigen sammen fra langsiden, akkurat som en rullade (papiret skal ikke brukes lenger)
  • Skjær rullen i ca 3 cm brede biter.
  • Plasser bollene med snittflaten opp i et ildfast fat eller en liten langpanne (27×35 cm).
  • Pensle med vispet egg og strø over pinjekjerner eller solsikkefrø.
  • Stekes midt i ovnen på 200ºC i 25–30 minutter.
  • Server brødet lunket.

 

Tips! De kan også lages som separate kuvertbrød, plasser da bollene i et muffinsbrett.
Stekes midt i ovnen på 250ºC, 8–10 mintter.

 

Signatur Anette

 

Oppskriften er hentet fra kokeboken «Herlig glutenfritt» av Elisabeth Ekstrand Hemmingson.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close