Ingredienser
- 200 gram tagliatelle
- ½ liter tomater på flaske (passata di pomodoro)
- 1 ss tomatpuré
- 2 (små) finhakkede gulrøtter
- 1 finhakket stangselleri
- 1 finhakket løk
- 1 muskatnøtt
- 200 gram karbonade deig
- 1 glass rødvin
- 1 terning kjøttbuljong
- Parmiggiano
- Olivenolje
- Vann
Fremgangsmåte
- Lag sofritto av grønnsakene, stek grønnsakene i 3 ss olivenolje i 2–3 min.
- Tilsett tomatpuré.
- Sett ned varmen og tilsett tomater, vann, buljong og muskatnøtt.
- Stek karbonadedeig i olivenolje, tilsett rødvin og fordamp på sterk varme.
- Tilsett den stekte karbonadedeigen i sausen og la det småkoke i minst en time.
- Kok pastaen. Tilsett grovt salt i vannet når det begynner å koke.
- Husk på at pastaen må være al dente.
- Tilsett parmiggiano.
- Server.