Grønn ertesuppe med spekeskinke

616

Ertesuppe smaker ekstra godt på kjølige og mørke kvelder.
Denne suppen passer perfekt i en hektisk hverdag, den er laget på ca 10 minutter.
Suppen er også er perfekt som en forrett. Oppskriften er laget som hovedrett til 2 personer eller som forrett til 4 personer.

Ingredienser

  • 2–3 stk sjalottløk
  • 500 gram frosne erter
  • 4 dl kyllingkraft
  • ca 2 dl fløte
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Litt sitronsaft
  • 1 neve frisk basilikum
  • 100 gram spekeskinke alternativ kan du bruke bacon

Fremgangsmåte

  • Skjær spekeskinken opp i strimler og sprøstek den i litt olje. 
  • Ta spekeskinken ut av pannen og legg skinken over på tørkepapir for at det skal renne av og skinken bli ordentlig sprø. Alternativt kan du bruke bacon.
  • Stek løken i smør i en kjele til den er blank og myk. Ha i ertene og la de surre med noen minutter. Hell i hønsebuljong og fløte og kok forsiktig opp, og la gryten putre i et par minutter.
  • Ha i frisk basilikum og bruk stavmikser i gryten og kjør til suppen er jevn og kremet. Tilsett eventuelt litt mer væske dersom du synes suppen blir for tykk.
  • Smak til med hvit pepper, salt og sitronsaft.
  • Server suppen med sprøstekt spekeskinke. Bruk gjerne litt god olivenolje som garnityr.
  • Alternativt kan du ha på en klatt rømme eller creme fraiche.
  • Serveres med godt brød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close