Sitronruter – sitronbrownie

1.7K

Kaken har en brownie-konsistens og smaker friskt av sitron.
Dette er deilig kake som har samme myke og saftige konsistens som brownies, men som smaker herlig søtt og syrlig av sitron. Litt surt, litt søtt, bare godt!
På grunn av likheten til brownies, kalles disse kakene også gjerne for «lemonies».
Kaken er rask å lage, og passer perfekt å lage nå til påske.

Sitronruter – sitronbrownie

Ingredienser

Kake

  • 3,5 dl lyst fint mel (jeg bruker Semper Mix)

Glasur

Fremgangsmåte

Kake

  • Sett på stekeovnen på 175 °C.
  • Smelt smøret i en liten kjele og sett denne til side.
  • Riv skallet av to sitroner og press ut saften. Det blir ca. 1 dl væske av to sitroner. Ta av ca 1 ss i en liten bolle. Dette kan du bruke til glasuren litt senere.
  • Ha sukker og egg i en bolle og miks dette sammen i et par minutter.
  • Ha i sitronskallet og sitronsaften og bland sammen.
  • Ha så i smøret og til slutt mel og vaniljesukker. Bland dette i ca. 1 minutt til det er blitten jevn røre.
  • Kle en langpanne på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 minutter.
  • Avkjøl kaken.

Glasur

  • Ha melis og 4-5 ss vann i en bolle og hell i sitronsaften som du sparte fra kaken, ca. ½-1 ss. Om glasuren fortsatt er litt for tørr kan du ha i litt mer vann til konsistensen blir lett rennende. Om den blir for bløt har du bare i litt mer melis.
  • Dekk hele kaken med glasuren.
  • Pynt kaken med revet sitronskall eller annen pynt
  • Dekk kaken og sett den i kjøleskapet minimum i et par timer, helst natten over.

Tips

Kaken blir aller best hvis den lages dagen før den skal spises.

Join the Conversation

  1. Marie Leth Risnes says:

    Skal det ikke være hevemiddel som bakepulver?

    1. Hei, nei denne skal ikke heve. Den blir litt tung og klissete som en vanlig brownie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close