Ostekake med kjeksbunn

524

 

Ostekake er en kake de aller fleste av oss elsker, og jeg er en av dem!
Denne kaken er inspirert av Trond Moi.
Kaken kan fint lages noen dager før den skal serveres.

 

Bunn

  • 1 pakke glutenfrie Semper Digestive kjeks
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 gram smeltet smør

Knus kjeksene og tilsett sukker og kanel.
Tilsett smeltet smør og bland godt.
Kle en 24 cm rund kakeform med løs bunn med bakepapir i bunn og trykk kjeksblandingen ut.
Stekes på 175ºC i 10 min.
Avkjøles på rist

 

Fyll

  • 550 gram Philadelphia
  • 140 gram sukker
  • 3 egg
  • 1/2 vaniljestang (frøene)
  • 1 sitron

Ha sukker og ost i en kjøkkenmaskin og kjør mykt på medium hastighet.
Tilsett 1 egg av gangen og miks mellom hver gang.
Riv av skallet på sitronen. Press saften.
Tilsett vaniljefrø og miks i ca. 4 minutter.
Hell osteblandingen over bunnen og stek i ovnen på 150ºC i ca. 35–45 min.
Kaken skal være fast men litt dissete.

 

Topping

  • 1 beger seter rømme
  • 3 1/2 ss sukker
  • ½ vaniljestang (frøene)

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og miks til alt er godt blandet.
Hell blandingen over den varme kaken.
Avkjøl i kjøleskap i minst 4 timer.

Pynt med masse bær!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close