Ertesuppe smaker ekstra godt på kjølige og mørke kvelder.
Denne suppen passer perfekt i en hektisk hverdag, den er laget på ca 10 minutter.
Den er også er perfekt som en forrett.

Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 10 minutter |
Porsjoner |
personer
|
Ingredienser
- 2-3 stk sjalottløk
- 500 gram frosne erter
- 4 dl kyllingkraft
- ca 2 dl fløte
- salt
- hvit pepper
- litt sitronsaft
- 1 neve frisk basilikum
- 100 gram spekeskinke alternativ kan du bruke bacon
Ingredienser
|
![]() |
Instruksjoner
- Skjær spekeskinken opp i strimler og sprøstek den i litt olje. Ta spekeskinken ut av pannen og legg skinken over på tørkepapir for at det skal renne av og skinken bli ordentlig sprø. Alternativt kan du bruke bacon.
- Stek løken i smør i en kjele til den er blank og myk. Ha i ertene og la de surre med noen minutter. Hell i hønsebuljong og fløte og kok forsiktig opp, og la gryten putre i et par minutter.
- Ha i frisk basilikum og bruk stavmikser i gryten og kjør til suppen er jevn og kremet. Tilsett eventuelt litt mer væske dersom du synes suppen blir for tykk. Smak til med hvit pepper, salt og sitronsaft.
- Server suppen med sprøstekt spekeskinke. Bruk gjerne litt god olivenolje som garnityr. Alternativt kan du ha på en klatt rømme eller creme fraiche. Serveres med godt brød.
Notater
[disclaim]Oppskriften er laget som hovedrett til 2 personer eller som forrett til 4 personer.[/disclaim]
Del denne oppskriften