Ingredienser:

  • 3 dl jytte mjøl, Fibra Teff
  • 3 dl havregryn Glutenfrie
  • 1 dl po fiber
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

 

Fremgangsmåte:

  • Bland alt sammen til en røre, ha evt i mer vann om røren skulle for tykk.
  • La svelle i ca 5 minutter
  • Dekk to stekeplater med bakepapir. Smør blandingen utover platene med slikkepott slik at det blir et tynt lag jevnt utover plata.
  • Stek i ca 40 minutter på varmluft, 180 grader.
    Åpne ovnsdøra 2-3 ganger for å slippe ut damp.
  • Etter  ca 15 minutter ta ut brettene og skjær opp knekkebrødene i ruter på 5×3 med en pizzaskjærer.
  • Sett ned temperaturen på ovnen til 100 grader. Del opp knekkebrødene og ta bort bakepapiret. Legg knekkebrødene oppå en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø (ca 45-60 minutter).
  • Oppbevares i en tett boks.

 

Glutenfrie knekkebrød