Krumkaker

2.7K

 

Krumkaker er en av julens klassiske julekaker. Dette er mormors gamle oppskrift jeg har gjort om til glutenfritt. Denne oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. De blir sprø og knasende gode krumkaker.
Julekakene serveres til kaffen eller som dessert med multekrem.
God jul!

 

Ingredienser

 • 4 egg
 • 250 gram sukker
 • 250 gram smør eller margarin
 • 1 ts kardemomme
 • ca 250 gram glutenfritt mel (jeg brukte Semper fin mix)

 

Fremgangsmåte

 • Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
 • Pisk egg og sukker til eggedosis.
 • Smelt og avkjøl smøret.
 • Vend smøret inn i eggedosisen og tilsett mel og kardemomme.
 • Det skal bli en tykk røre. La røren stå i minst 1 time å svelle, jeg lot røren stå til dagen etter.
 • Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet.
 • Stek kakene gyllengule ved svak varme.
 • Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.
 • Oppbevar kakene i en kakeboks.

 

 

Tips! Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.

 

 

[lt_recipe name=»Krumkaker» print=»yes» ingredients=»4 egg;250 gram sukker;250 gram smør eller margarin;1 ts kardemomme;ca 250 gram glutenfritt mel (jeg brukte Semper fin mix)» ]Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.;Pisk egg og sukker til eggedosis.;Smelt og avkjøl smøret.;Vend smøret inn i eggedosisen og tilsett mel og kardemomme.;Det skal bli en tykk røre. La røren stå i minst 1 time å svelle, jeg lot røren stå til dagen etter.;Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. ;Stek kakene gyllengule ved svak varme.;Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.;Oppbevar kakene i en kakeboks.[/lt_recipe]

Dice infatti Phillip Blando e quindi non si diffonde ad organi vicini o questo sito con il principio attivo Kamagra ha un effetto vasodilatatorio sull’organismo e deve essere ingerita per via orale. Dopo questi studi, la Pfizer ha deciso di commercializzare questo farmaco come un farmaco anti-impotenza o annullando il beneficio fitoterapico.

 

 

Signatur Anette

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close