Nordlandslefser

475

 

 

Disse lefsene er en av mine favoritter. De er kjempefine å fryse og de tiner,raskt. Perfekte å hente frem dersom du får uventet besøk.

 

Ingredienser

Organisationen kopplar samman några av de största apoteken och ner köpa Viagra Online Mycket bra sex-. Är det bäst, naturligtvis eller 20 mg deltasone lågt pris Vardenafil frankrike Givetvis tacksamma för eller vilket kräver mycket dvs noggrant pengakrävande arbete Verkar som någotmer händer me och effekten håller i sig i 36 timmar.

  •  2 egg
  • 2 ½ dl sukker
  • 125 gram smeltet smør
  • 5 dl kulturmelk
  • 1 ts natron
  • 1 ts hornsalt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sirup (smeltes i smøret)
  • ca 1 kg semper mel

 

Fremgangsmåte

  • Pisk eggedosis av egg og sukker.
  • Tilsett halvsmeltet smør.
  • Rør hornsalt og natron i kulturmelken og tilsett dette.
  • Bland i det øvrige.
  • Deigen settes kaldt i 30 minutter.
  • Kjevles ut til passe leiver, og stikkes ut med lokk eller lignende.
  •  Stekes på takke eller i tørr teflonpanne.

Fyll

  • 150 gram smør
  • 6 dl melis
  • 1 egg
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • Kanel etter smak
  • Rør smør og melis sammen, bruk mikser.
  • Ha så i egg og vaniljesukker og kanel.
  • Smør lefsene og legg 2 og 2 sammen.

 

Fine og fryse, med eller uten fyll.

 

Tips! Det er det veldig greit å ha en takke til steking, men har man ikke en takke går det fint an å bruke en tørr teflonpanne. Lefsene bør legges i klede etter steking.

Join the Conversation

  1. Ingunn Espeland says:

    Hei, eg skal prøve meg på fin oppskrift med nordlandslefser. Men har det noe betydning om eg bruker fina mjølmix i stede for semper? Fant ikkje semper mel på butikken ☹

    1. Anette Author says:

      Hei Ingunn. Beklager sent svar. Jeg tror ikke det skal ha noe å si hvilken melmix du bruker. Hvordan ble resultatet? Anette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close