Saftig gulrotkake slår sjeldent feil og er enkelt å bake og ostekremen på toppen er uimotståelig!
Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag og blir ikke alt spist opp går det fint an å fryse kaken med ostekremen.
Ingredienser
- 6 dl sukker
- 4,5 dl nøytral olje (jeg bruker solsikkeolje)
- 6 egg
- 7,5 dl glutenfritt mel (jeg brukte Semper mix)
- 3 ts natron
- 3 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 750 g skrelt gulrot (tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter)
Smørkrem
- 250 g smør
- 400 g kremost naturell (f.eks Philadelfia)
- 500 g melis
- 3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
- Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle.
- Pisk inn eggene til blandingen blir tykk og lys.
- Sikt sammen mel, natron, bakepulver og kanel.
- Bland i til en jevn deig.
- Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
- Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm).
- Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken.
- Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Smørkrem
- Rør sammen smør og litt melis til smørkrem.
- Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk kremen jevn.
- Smør ostekremen i et tykt lag over kaken med en kniv eller spatel.
- Lag gjerne mønster i ostekremen med en gaffel.
- Skjær kaken opp i passe store firkanter.
Tips
Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Sett hele kaken i kjøleskap eller del kaken forsiktig i biter og sett kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe.
Lykke til!
Har aldri laget glutenfri gulrotkake før denne. Den ble helt perfekt og meget vellykka! Kommer definitivt til å bruke oppskrifta igjen! ?
Hyggelig å høre..
Anette 🙂
Prøvde Langpanne Gulrotkake i går Den va fantastisk god Vanvittig fuktig, luftig m himmelsk smak Kremen på toppen va nyyydelig Anbefales
Tusen takk for oppskrift
Vennligst hilsen Tove Mette Vik Dale
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Anette