• Om meg
  • Kontakt meg
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Facebook
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Instagram
Glutenfrimatverden
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Glutenfrie spisesteder
  • Om meg
  • Kontakt meg

Pestofylte kuvertbrød

Del dette:

  • Skriv ut
  • Tweet
Pestofylte kuvertbrød

Pestofylte_kuvertbrod1

I denne oppskriften valgte jeg vanlig grønn pesto, men du kan gjerne bruke rød tomatpesto også.
Jeg brukte vanlig “plain” fetaost, ikke marinert siden det er så mye smak i pestoen.

 

Ingredienser

  • 50 gram gjær
  • 50 gram smeltet smør
  • 5 dl melk
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 dl kesam
  • 720 gram fin glutenfri melblanding

 

Fyll

  • 1 dl pesto
  • 200 gram fetaost

 

Pensling og pynt

  • 1 egg
  • Pinjekjerner eller solsikkefrø

 

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele tilsett melk og varm blandingen opp blandingen opp til 37º.
  • Bland i gjæren
  • Bland i fiberhusk og la svelle i 10 minutter.
  • Tilsett salt, kesam og nesten alt melet (spar litt til utbakingen).
  • Bearbeid deigen godt (ca 5 minutter) i maskin.
  • Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca 30 minutter.
  • Kna deigen sammen.
  • Kjevle deigen direkte ut på et bakepapir, kjevle deigen like stor som papiret.
  • Smør på et jevnt lag med pesto og smuldre over fetaosten.
  • Rull deigen sammen fra langsiden, akkurat som en rullade (papiret skal ikke brukes lenger)
  • Skjær rullen i ca 3 cm brede biter.
  • Plasser bollene med snittflaten opp i et ildfast fat eller en liten langpanne (27×35 cm).
  • Pensle med vispet egg og strø over pinjekjerner eller solsikkefrø.
  • Stekes midt i ovnen på 200ºC i 25–30 minutter.
  • Server brødet lunket.

 

[disclaim]De kan også lages som separate kuvertbrød, plasser da bollene i et muffinsbrett.
Stekes midt i ovnen på 250ºC, 8–10 mintter[/disclaim]

 

Del dette:

  • Skriv ut
  • Tweet

1 comment

  • Marit
    3. mars 2015

    Er disse grei å fryse?

    Reply

Legg inn en kommentar Avbryt svar

  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Facebook
  • Vis profilen til glutenfrimatverden på Instagram

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 5 606 andre abonnenter

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by Snurrepaperiet 2018
Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke tjenesten vår, samtykker du i bruken av slike informasjonskapsler.Ok