I denne oppskriften valgte jeg vanlig grønn pesto, men du kan gjerne bruke rød tomatpesto også.
Jeg brukte vanlig “plain” fetaost, ikke marinert siden det er så mye smak i pestoen.
Ingredienser
- 50 gram gjær
- 50 gram smeltet smør
- 5 dl melk
- 1 ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 1 dl kesam
- 720 gram fin glutenfri melblanding
Fyll
- 1 dl pesto
- 200 gram fetaost
Pensling og pynt
- 1 egg
- Pinjekjerner eller solsikkefrø
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kjele tilsett melk og varm blandingen opp blandingen opp til 37º.
- Bland i gjæren
- Bland i fiberhusk og la svelle i 10 minutter.
- Tilsett salt, kesam og nesten alt melet (spar litt til utbakingen).
- Bearbeid deigen godt (ca 5 minutter) i maskin.
- Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca 30 minutter.
- Kna deigen sammen.
- Kjevle deigen direkte ut på et bakepapir, kjevle deigen like stor som papiret.
- Smør på et jevnt lag med pesto og smuldre over fetaosten.
- Rull deigen sammen fra langsiden, akkurat som en rullade (papiret skal ikke brukes lenger)
- Skjær rullen i ca 3 cm brede biter.
- Plasser bollene med snittflaten opp i et ildfast fat eller en liten langpanne (27×35 cm).
- Pensle med vispet egg og strø over pinjekjerner eller solsikkefrø.
- Stekes midt i ovnen på 200ºC i 25–30 minutter.
- Server brødet lunket.
[disclaim]De kan også lages som separate kuvertbrød, plasser da bollene i et muffinsbrett.
Stekes midt i ovnen på 250ºC, 8–10 mintter[/disclaim]
Er disse grei å fryse?