Verdens beste loff

8.9K

Dagens oppskrift, er en deilig loff, beste jeg har smakt.

Den holder seg også i flere dager uten å bli tørr. Det er kesam i oppskriften, det gjør at den holder seg saftig lenge.

Oppskriften kan brukes til loff, pølsebrød og hamburgerbrød.

Loffen nytes gjerne som tilbehør til god mat, for eksempel til ferske reker med hjemmelaget majones eller aioli.

Enjoy!

Ingredienser

  • 1 beger kesam
  • 3 dl varmt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g (3 ss) jyttemel
  • 50 g gjær
  • 6 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 1 pk semper finmel (uten fiber til fine boller, med fiber til grov bakst)

Fremgangsmåte

  • Ha kesam i en arbeidsbolle tilsett varmt vann.
  • Rør sammen
  • Tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkken maskinen gå i ca 5–8 min og få en fin konsistens. Blandingen bør nå være «fingervarm».
  • Tilsett gjær, olje, salt og mel.
  • Elt godt sammen, dekk til og sett til heving i 30 min.Ha deigen i form og la den heve 30 min.
  • Stekes på nederste rille ved 200°C i ca 45 min.
  • Evt. trill ut en lang pølse og del opp i passe lengder til pølsebrød eller rundstykker og la de heve i 30 min.
  • Pensle med melk eller vann og strø på valmuefrø eller sesamfrø.
  • Stekes ved 225°C på midterste rille i 12–15 min.

Signatur Anette

Join the Conversation

  1. Rachel Johnsen says:

    Hej 🙂
    Jeg lurer på om det går ann og bytte ut jyttemelet med noe? Fikk ikke tak i jytte mel. Flott blogg du har foresten 🙂

    1. Hei! Hvis du ikke har Jyttemel ville jeg bare byttet dette ut med f.eks bokhvetemel, eller fint/grovt mel som du har brukt i resten av oppskriften (Jyttemel er en blanding av bokhvete, ris, mais, betfiber og psylliumskall).

  2. Står at man skal bruke 1ts. Honning, når og hvor kommer den inn i bildet?

    1. Hei Henriette. Du kan tilsette honningen sammen med gjær, olje, salt og mel.
      Anette

  3. Linn-Sofie Almåsstø Sjøli says:

    hva slags kesam bruker du?

    1. Hei! Jeg bruker vanlig kesam, ikke mager.

    2. Hei Linn-Sofie!
      Jeg bruker Kesam original.

      Anette

  4. Bente Bendiksdatter Tjøsvoll says:

    Hei 🙂
    Har akkurat lagd min første glutenfrie loff, og JA, jeg skal gi deg helt rett! Verdens beste loff 🙂
    Første gang jeg har fått til å lage loff glutenfri, ellers baker jeg mye grovt brød (glutenfritt), men sliter med å få finbaksten til å heve.
    Tusen takk for fantastisk oppskrift!

    Klem fra Bente

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

Legg igjen en kommentar til Rachel Johnsen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close