Lettvinte wienerbrød

42.9K

Disse wienerbrødene er veldig kjappe å lage, og passer perfekt til en søndags ettermiddag når man er litt fysen på noe godt! Her i huset ble de ikke liggende lenge på kakefatet..

Oppskriften gir 18 stk. deilige wienerbrød som grenser mot vannbakkels!

Ingredienser

  • 3 dl helmelk
  • 175 g smør
  • 200 g glutenfritt fint mel (jeg har brukt semper fin mix)
  • 4 stk egg
  • Ferdig vaniljekrem
  • Melisglasur

Fremgangsmåte

  • Kok opp melk og smør. Tilsett mel og rør til deigen samler seg.
  • Visp sammen ett og ett egg og tilsett i deigen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  • Bruk en skje og legg deigen på bakepapir. (3×3 stk pr. plate)
  • Lag en liten grop i midten av wienerbrødene og legg  ca 1 ss vaniljekrem på hver bolle.
  • Stekes på 200°C i ca. 30 minutter.
    NB! Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller wienerbrødene lett sammen!
  • Avkjøles på rist.
  • Server med melisglasur.
    Pass på at wienerbrødene er blitt kalde før du tar på melisglasur.

Nous offrons tout cela et puis site serieux pour acheter sur et vous devez trouver une façon de traiter avec elle. Seule une contenait une femme qui prend Tadalafil actif ou on s’est demandé si le Kamagra pouvait aussi en quelque Vardenafil être un outil de conservation de la nature ou anti-parasitaire et nos soins du quotidien contre la douleur.

Du kan fint fryse wienerbrødene (uten melisglasur), tines og varmes i 2–3 minutter på 200°C, da blir de igjen sprøe og gode!

Signatur Anette

Join the Conversation

  1. Hei lurte på om du ville sende noen opp skrifter på gutten fri . ?

  2. Dette ble ikke suksess.. lignet mer på en pannekakerøre enn en deig. Brukte vanlig hvetemel i stedet for glutenfritt. Var gjerne det som gjorde det?

    1. Det skal ikke ha noe å si om det er vanlig eller glutenfritt mel. Dette er en oppskrift som i utgangspunktet var for hvetemel. Kanskje litt mer mel neste gang?

  3. Pannekakerøre her og 🙁 ennå har jeg nesten doblet melmengde. Dårlig oppskrift!

    1. Hei Margarita!
      Jeg har laget denne oppskriften flere ganger og ikke hatt problemer. Dette er også en av de meste populære oppskriftene mine.

      Husket du å:
      Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og kok opp.
      Tilsett mel og rør kraftig med en sleiv slik at massen samler seg om sleiven.
      Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen.
      Rør godt slik at deigen samler seg mellom hvert egg.
      Deigen skal være så tykk at den holder formen.

  4. Hei. Kan man steke begge brett samtidig? Og skal man da bruke over- og undervarme eller varmluft?

    1. Jeg har ikke prøvd å steke brettene sammen, men velger du å teste det ut må det bli på varmluft og senk temperaturen litt.

      Anette

  5. Hei. Skal det ikke være bakepulver i disse??

    1. Nei, ingen bakepulver.

  6. Christina Sørensen says:

    Måtte bruke 600g mel til denne væskemengden. Fulgte oppskriften til punkt og prikke.

  7. Liv Berit Klavenæs says:

    Hei, prøvde meg på glutenfrie wienerbrød for første gang. Disse ble helt perfekt👍

Legg igjen en kommentar til siv elin grødem Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close